Ingrediënten:
- 200 gram Halal chorizo, in plakjes
- 400 gram kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Verse peterselie, voor garnering
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze tot hij licht krokant is. Haal uit de pan en zet opzij.
- In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de gerookte paprikapoeder toe en bak kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, laurierblad, gebakken chorizo, zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
- Serveer warm met brood en gegarneerd met verse peterselie.
1 reactie
Vandaag hebben verschillende producten geproefd, zoals Besaola en wagyu en de pikante salami. Het was heerlijk!