Spianata en gegrilde groentenciabatta

Spianata en gegrilde groentenciabatta

Geniet van een hartige en knapperige lunch met onze Spianata en Gegrilde Groentenciabatta, een smaakvolle combinatie van pittige Italiaanse Spianata, verse gegrilde groenten en romige mozzarella. Perfect voor een snelle, maar verfijnde maaltijd die je smaakpapillen zal verrassen en je dag zal opfleuren.

Ingrediënten:

  • 100 gram Spianata, in plakjes
  • 1 courgette, in dunne plakken gesneden
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 125 gram mozzarella, in plakjes
  • 2 eetlepels basilicumpesto
  • 2 ciabatta’s of ander rustiek brood
  • Olijfolie, om te grillen
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Balsamico (crema) naar smaak

Bereidingswijze:

Bereid de groenten: verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken courgette en repen paprika licht met olijfolie en grill ze tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Bereid het brood: snijd de ciabatta’s doormidden en besmeer beide helften royaal met basilicumpesto.

Beleg de ciabatta’s: leg een laagje gegrilde groenten op de onderste helft van het brood, gevolgd door plakjes Spianata en mozzarella. Sluit af met de bovenste helft van het brood. Gebruik zou, peper en balsamico naar wens.

Grill de ciabatta’s: plaats de ciabatta’s in een panini-pers of grillpan en bak tot het brood knapperig is en de mozzarella smelt. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.

Serveer de Spianata en Gegrilde Groente ciabatta’s: snijd de ciabatta’s doormidden en serveer warm. De combinatie van de pittige Spianata, romige mozzarella en gegrilde groenten zorgt voor een heerlijke smaakexplosie.

Serveersuggestie: Serveer de ciabatta’s met een frisse salade van rucola en cherrytomaten, en een glas gekoelde ijsthee met citroen voor een complete, verfrissende lunch. Sluit af met een panna cotta voor een perfect Italiaanse touch.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.